Decemberben már az új pályán haladhatnak a közlekedők a 21-es út két szakaszán

 

A 21-es számú főúton közel 15 kilométer hosszan, Heves és Nógrád megyében is folyik jelenleg a munkavégzés. A korszerűsítés célja, hogy az új, 2×2 sávos úttal bekössük Salgótarjánt és Nógrád megyét az országos gyorsforgalmi úthálózatba – közli a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 

Szurdokpüspöki és Pásztó között elkészült az új pálya, a forgalmat 2016. december 1-én, csütörtökön átterelik, majd megkezdik a főút jobb pályájának elbontását és az új pálya megépítését. Pásztó és Tar között legkésőbb 2016. december 12-ig szintén megtörténik a forgalom átterelése. Az átterelést követően itt is megkezdik a régi, jobb pálya bontását. A kivitelezéssel érintett területeken a Nógrád megyei szakaszon Szurdokpüspöki és Pásztó között 60 km/h, Pásztó és Tar között 40 km/h sebességkorlátozás van érvényben. A Nógrád megyei szakaszokon zajlik a folyókák, burkolt árkok burkolása, magastöltés építése, rézsűk kialakítása és humuszolása.

 

3100.hu | 21-es út bővítése

Mindent a témáról, egy helyen.

 

A Heves megyei szakaszon Hatvan és Lőrinci között a kivitelezéssel érintett szakaszon 60 km/h sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben. A kivitelező a befejező munkálatokat végzi a szakasz új pályájának kialakításánál. A autósok az új pályát várhatóan 2017. január közepétől használhatják. Ezt követően itt is megkezdődik a régi pálya bontása.

 

A 21. sz. főút négynyomúsítása további Nógrád megyei szakaszok megépítésével folytatódik. A Tar-Mátraverebély és Mátraverebély-Bátonyterenye között épülő 2×2 sávos út kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárása folyamatban van. A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg.