Csütörtöktől szájmaszkot kell viselni a salgótarjáni közterületeken és nyilvános helyeken

Salgótarján megyei jogú város belterületén a maszk használata valamennyi közterületen, illetve nyilvános helyen mindenki számára kötelező 2020. november 12., csütörtöktől kezdően – derül ki a Fekete Zsolt polgármester által meghozott önkormányzati rendeletből.

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében szerdától életbe lépett szigorítások részeként a 10 ezer fő feletti lakosságszámú településeken helyben szükséges döntést hozni a közterületi maszkviselés szabályozásáról. Miután veszélyhelyzet ideje alatt a közgyűlés nem ülésezik, a polgármester egy személyben hozhat döntéseket.

A város honlapján szerda este megjelent rendelet értelmében Salgótarján belterületén a maszk használata valamennyi közterületen, illetve nyilvános helyen kötelező csütörtöktől kezdően.

Ez alól kivételt a hatodik életévüket be nem töltött kiskorúak és a sporttevékenységet végzők jelentek, továbbá nem kell maszkot viselni a parkokban, illetve zöldterületeken. A szájmaszk bármilyen anyagból készülő lehet, de folyamatosan takarnia kell az orrot és a szájat.

A szabályok a közterületekre és a nyilvános helyekre – azaz a közterületnek nem tekinthető, de mindenki számára nyitva álló helyekre – egyaránt vonatkoznak.

Bezárt a művelődési központ és a könyvtár, a sportcsarnok és az uszoda csak a versenysportolók számára látogatható


 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: MTI/Balázs Attila)