Csökkent a regisztrált bűncselekmények száma tavaly Nógrádban

 

Csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, tovább mérséklődött a közterületen elkövetett és a kiemelten kezelt bűncselekmények száma is Nógrádban a tavalyi évben – hangzott el ma délelőtt a Nógrád megyei rendőr-főkapitányság elmúlt évi munkáját értékelő rendezvényen.

 

Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány értékelt ma délelőtt a salgótarjáni a Megyeházán a Nógrád megyei rendőrség tavaly végzett munkáját, valamint ismertette az elkövetkező év fontosabb feladatait, célkitűzéseit.

A 2016-os év értékelése során kiemelte, hogy az elmúlt évben regisztrált bűncselekmények száma csökkent, valamint tovább mérséklődött a közterületen elkövetett és a kiemelten kezelt bűncselekmények száma is. Dr. Nagy László rendőr dandártábornok külön hangsúlyozta, hogy a 14 kiemelt bűncselekmény tekintetében országosan a legjobbak közé tartozó felderítési és nyomozás eredményességi mutatóval rendelkezik a megye. Elmondta ugyanakkor, hogy kis mértékben emelkedett tavaly a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek és a halálos kimenetelű közlekedési balesetek száma is. A megyei rendőrfőkapitány kiemelte, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság magas színvonalon hajtotta végre a bűn- és baleset-megelőzési feladatait, majd köszönetét fejezte ki az állomány tagjainak és az együttműködő társszerveknek.

A rendőr-főkapitányság vezetője az idei év legfontosabb feladatai között meghatározta a közterületi jelenlét további fokozását, a lakosságot leginkább irritáló bűncselekmények elleni hatékony fellépést és a közúti közlekedési balesetek számának visszaszorítását. Ezek között a korrupciót, lopásokat, betöréses lopásokat, személy elleni erőszakos bűncselekményeket és a közterületen elkövetett bűncselekményeket említette.

Az értekezlet elöljárója Dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes megköszönte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság teljes állományának a 2016. évi munkáját. Az elért eredményeket országosan is elismertként, kivételesként értékelte.

 

Kiemelt fotó forrása: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság