Csökken az influenzások száma Nógrádban is

A Nógrád Megyei Kormányhivatal adatai szerint az elmúlt héten 460 beteg fordult orvoshoz Nógrádban influenzaszerű tünetekkel. Megyei összevetésben Nógrádban betegedtek meg a legkevesebben az itt élők közül a múlt héten – harmadannyian, mint az országos átlag és ötödannyian, mint az influenzajárvánnyal jelenleg leginkább érintett területeken.

Nógrádban az influenza aktivitás 14 százalékkal csökkent az ötödik heti adatokhoz képest, a betegek megyén belüli lakosságaránya még így is a járványküszöbnek tekintett érték másfélszerese. Nógrádban – kis mértékben – második hete csökken a betegek száma. Megmaradt ugyanakkor az előző hetek tendenciája, miszerint a megye keleti részében több, a nyugati térségben kevesebb a beteg.

A betegséggel valamennyi korosztály érintett, a járvány jelenleg a 3-5 éves kisgyermekek és a 10-14 éves iskolások körében a legintenzívebb. A múlt héten influenzaszerű tünetekkel járó megbetegedések közösségi halmozódásáról nem érkezett bejelentés.

Az influenzajárvány miatt továbbra is teljes körű, a kórház minden osztályát érintő látogatási tilalom van érvényben úgy a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban, mint a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának tájékoztatója szerint országos összevetésben a múlt héten tetőzött az influenzajárvány. Becsléseik szerint az idei évben eddig a magyar lakosság 2,7 százaléka fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Archív fotó: MTI/Honéczy Barnabás)