Csalás, sikkasztás és lopás után akarta kirabolni a zagyvarónai dohányboltot egy salgótarjáni férfi

A rendőrségi nyomozás nemrégiben lezárult, a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség a 32 éves salgótarjáni férfival szemben összesen hat, üzletszerűen elkövetett bűncselekmény miatt emelt vádat a napokban.

A férfi cégvezetőként 2017 második felében mintegy 2 millió 600 ezer forintot sikkasztott el. A cég bankszámláján lévő pénzből több mint egymillió forintot sportfogadásra költött, további másfél millió forintot pedig saját céljaira költött el.

Szintén még 2017-ben, augusztus végén az egyik salgótarjáni bankban hitelkártya-, majd személyi kölcsönigénylést nyújtott be összesen több mint 1 millió 600 ezer forintra. A pénzt elköltötte, a kölcsönök törlesztőrészleteinek fizetésére azonban sem szándéka, – vagyoni helyzetéből adódóan – sem lehetősége nem volt.

Mindezeken túl áruházi lopás és kölcsönkért technikai eszközök elsikkasztása is szerepel a bűnlajstromán. Saját testvére sérelmére is követett el lopást.

Végül a férfi tavaly május 16-án hajnalban fejére kapucnit húzva, arcát eltakarva bement a zagyvarónai dohányboltba, ahol kezében törött üveget fogva megfenyegette az eladót. A kasszában lévő pénzt követelte, az eladó azonban megrémült és kiabálni kezdett. A támadó egy ideig még tovább fenyegetőzött, de végül – tartva attól, hogy vevők mennek az üzletbe – kirohant a helyiségből és zsákmány nélkül elszaladt. A férfit végül egy hónappal a rablási kísérlet után fogták el és helyezték előzetes letartóztatásba.

A letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás, üzletszerűen elkövetett csalás, sikkasztás és lopás miatt emelt vádat, vele szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyektől eltiltását indítványozva. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt majd.

 

Kiemelt archív fotó: Helyszínelés és nyomrögzítés a zagyvarónai dohányboltban, 2018. májusában (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)