Családbarát Hely védjegyet nyert el a salgótarjáni könyvtár

Immáron védjeggyel igazoltan is Családbarát Hely a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtár, illetve Családbarát Helyek a Novohrad-Nógrád Geopark látogatóközpontjai.

A Családbarát Hely Tanúsító Védjegy olyan minősítési lehetőség munkahelyek és szolgáltatók számára, amelynek elnyerésével a tanúsítvány birtokosa hiteles és minőségi értékelést kap a családbarát működésről. A címet a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. ítéli oda. Eddig csak a védjegy bronz fokozatára lehetett pályázni, az ezüst és arany fokozatokat az idei évtől, “felmenő rendszerben”, fokozatosan vezetik be.

Nagy Mónika, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese a 3100.hu-nak elmondta: a védjegy elnyerésére irányuló folyamatot tavaly ősszel egy pályázati dokumentáció összeállításával indították, majd már idén, az abban foglaltakról egy helyszíni látogatáson győződtek meg a cím adományozói.

Nagy Mónika kiemelte: a közösségi helyek, így a gyermekkönyvtár, a meseszoba vagy az alkotósarok megléte és üzemeltetése fontos alapok voltak a védjegy megszerzésében. Kiemelte továbbá a kisgyermekes családok fogadásához szükséges feltétel- és eszközrendszer hiánytalan és magas színvonalú meglétét, továbbá azt, hogy mindezeken túl a minőségi gyermekprogramok biztosítása tette jogosulttá a salgótarjáni könyvtárat a Családbarát Hely cím elnyerésére.

Grátiszként mutatjuk a Balassi Bálint Megyei Könyvtár friss imázsklipjét, íme.

 

3100.hu Fotók: A Családbarát Hely védjegy birtoklását igazoló tanúsítvány a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtárban