Csak augusztus végén ül össze Salgótarján Közgyűlése

Bár az önkormányzatok június 15-től már a korábbi, veszélyhelyzet előtti rendnek megfelelően ülésezhetnek, a salgótarjáni testület munkaterv szerinti ülésre csak augusztus végén fog majd összeülni. Természetesen rendkívüli esetben előfordulhat a közgyűlés összehívása a nyári időszakban is.

A korábban érvényes szabályozásnak megfelelően Salgótarjánban is a polgármester gyakorolta a közgyűlés jogkörét tavaly november első felétől. Az önkormányzat honlapján elérhető dokumentumok szerint Fekete Zsolt több mint 200 olyan ügyben döntött ez idő alatt, mely alapesetben a közgyűlés hatáskörébe tartozik.

Fenyvesi Gábor, a salgótarjáni Fidesz-KDNP frakció szóvivője megkeresésünkre elmondta: az egyszemélyes döntés időszaka alatt alkalmi egyeztetésekre, véleménycserékre került csak sor a polgármesterrel, jellemzően személyi kérdéseket illetően.

Véleménye szerint kirívó döntés nem született a polgármester részéről az elmúlt hónapokban, bár megjegyezte, hogy néhány, általuk korábban kifogásolt ingatlaneladásra végül sor került a városvezető önálló határozatával.

Hozzátette azt is, hogy az utóbbi időszakban a városi fejlesztésekről indult el intenzívebb kommunikáció a városvezetés és frakciójuk között. Mint arra a frakciószóvivő is rámutatott, ennek hátterét az adja, hogy Fekete Zsolt április végén kormányzati kapcsolatokkal és koordinációval kapcsolatos feladatok ellátására megbízott tanácsnokká nevezte ki Fenyvesi Gábort.

Hozzátette: a testület várhatóan csak augusztusban fog majd először rendes ülést tartani, ha szükséges, rendkívüli közgyűlés összehívására azonban korábban is sor kerülhet.

 

Kiemelt archív fotó: Salgótarján Közgyűlésének első ülése tavaly nyáron, a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2020-as visszavonását követően. A veszélyhelyzet később újra életbe lépett a járvány második hulláma miatt.