Csak a mérnökinformatikus alapképzés tud elindulni ősszel Salgótarjánban

Csütörtökön este nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat; a jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre. Az Óbudai Egyetem salgótarjáni központjában csak mérnökinformatikus levelező alapképzés indul ősszel – ismertette rádiónk megkeresésre a megyeszékhelyi kampusz vezetője.

Székyné Sztrémi Melinda tájékoztatása szerint a mérnökinformatikus levelező alapképzésnél tíz fő érte el a szükséges pontszámot. Hozzátette: az alapképzést a pótfelvételi során is meghirdetik.

Mint megtudtuk: a műszaki felsőoktatási szakképzés esetében mindösszesen három jelentkező érte el a szükséges felvételi pontszámot, így ezt a képzést nem indítja el az Óbudai Egyetem Salgótarjánban. Székyné Sztrémi Melinda kiemelte: az ide jelentkezők – akár felvételt nyertek volna, akár nem -, ha szeretnének, jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárás során a mérnökinformatikus levelező alapképzésre. A felvételt máshova nem nyert, de pontszámaikkal ide beférő fiatalok jelentkezését is várják majd – tette hozzá. A pótfelvételi is elektronikusan zajlik majd, az általános eljáráshoz hasonlóan.

Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyének két képzésére – a pótfelvételivel együtt – tavaly már 102 jelentkezőt regisztráltak. A helyi képzések iránt érdeklődő fiatalok száma évről-évre emelkedett az első, még csak felsőoktatási szakképzéssel meghirdetett tanév óta. Amíg azonban az oktatás rendje eddig nappali volt a salgótarjáni egyetemi központban, ezúttal csak levelező munkarendű képzésekre lehetett jelentkezni. A műszaki felsőoktatási szakképzés már 2019 őszén sem tudott elindulni a kevés jelentkező miatt.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)