Cégügyek körüli aggályok miatt tesz jogi lépéseket a Fidesz salgótarjáni szervezete

Aggályokat vetnek fel egy salgótarjáni közbeszerzéseken többször nyertes cég és annak tulajdonosi, illetve ügyvezetői körében bekövetkezett változások, ezért megteszik a megfelelő jogi lépéseket – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a Fidesz-KDNP helyi frakció szóvivője.

Fenyvesi Gábor emlékeztetett rá: a közgyűlés legutóbbi ülésén egy vizsgálóbizottság felállítását rendelte el a testület, mivel azonban ebben többsége van a várost vezető politikai erőknek, továbbá a bizottság csak egy bizonyos pályázati rendszer (a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) közbeszerzéseit vizsgálná, ezért frakciójuk a bizottság munkájában nem vesz részt. Véleménye szerint ugyanis a történéseket komplexen, vagyis a pályázati pénzek odaítélését és további önkormányzati megbízások elnyerését az érintett cégek ügyvezetői és tulajdonosi körének időbeli változásaival együtt szükséges vizsgálni.

Az ügyre Fekete Zsolt még a közgyűlést megelőzően, korábban már reagált: az önkormányzati tulajdonú városfejlesztő kft. lemondott ügyvezetőjének cégvásárlását nem tartja etikusnak, bár az jogszabályba nem ütközik. A támadások tisztázása okán belső ellenőrzést rendelte el a Salgótarjáni Városfejlesztő Kft.-nél – jelentette be közösségi oldalán a polgármester.

 

3100.hu Fotó: Fenyvesi Gábor céginformációs rendszerekből feldolgozott adatokat tartalmazó táblázatot mutat fel 2020. október 1-én tartott sajtótájékoztatóján