Buszokat vesz a KMKK – akár Nógrádba is érkezhetnek belőlük

A Salgótarjáni Területi Igazgatóságnál forgalomba állított autóbuszok (Forrás: Volán Újság)

22 autóbusz beszerzésére írt ki közbeszerzési felhívást a korábbi öt térségi Volán társaság összevonásával létrejött KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Kétéves folyamat eredményeképpen 2015. január 1-én kezdte meg működését az Agria Volán Zrt., a Hatvani Volán Zrt., a Jászkun Volán Zrt., a Mátra Volán Zrt. és a Nógrád Volán Zrt. egyesülésével létrejött KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Májusban három darab korszerű, használt távolsági autóbusz érkezett a – már az új szervezeti egységnek megfelelő nevet viselő – a Salgótarjáni Területi Igazgatósághoz.

Most 22 autóbusz beszerzésére vonatkozó ajánlati felhívás jelent meg a közbeszerzési hirdetmények között a KMKK Zrt. részéről. Ennek megbontása a következő:

 • 4 darab távolsági, szóló, kéttengelyes, normál padlómagasságú használt (2007 vagy annál későbbi gyártású) autóbusz,
 • 4 + 4 darab elővárosi, szóló, háromtengelyes normál vagy alacsony padlós/alacsony belépésű használt (2007 vagy annál későbbi gyártású) autóbusz,
 • 3 darab távolsági, szóló, háromtengelyes, normál padlómagasságú, emelt sebességgel való közlekedésre alkalmas használt (2009 vagy annál későbbi gyártású) autóbusz,
 • 5 darab városi, csuklós, háromtengelyes, alacsony padlós vagy alacsony belépésű használt (2007 vagy annál későbbi gyártású) autóbusz,
 • 2 darab városi, szóló, kéttengelyes, alacsony padlós vagy alacsony belépésű használt (2007 vagy annál későbbi gyártású) autóbusz.

Természetesen a beszerzéssel kapcsolatos kérdéseinket feltettük a KMKK-nak; érkezik-e majd a nógrádi utakra is a járművekből? A társaság igazgatója, Uti Csaba Mihály vezérigazgató válaszában jelezte: a pontos és felelős válaszával kapcsolatban türelmet kér a közbeszerzés lezárásig.

 

Kiemelt fotó: A Salgótarjáni Területi Igazgatóságnál forgalomba állított autóbuszok (Forrás: Volán Újság)

1 Comment

 1. Kizárt, hogy az vezérigazgató csak akkor tud választ adni ha a közbeszerzés lezárult!
  Hisz nem Tesco akciós élelmiszerről van szó, hogy most olcsó vegyünk még +5kg-ot, aztán valahogy majd elosztjuk a családban.
  Egy közbeszerzési tender kiírása előtt már pontosan tudni kell, hogy hová vesznek több 10 milliós értékű járműveket.
  Azt már inkább elképzelhetőnek tartom, hogy a használtan beszerzett járművek szétosztása után lehet még a területi igazgatóságok között egyéb jármű mozgás, áthelyezés ez lehet a annak függvénye, hogy a beszerzendő használt járművek milyen “gépészeti” főegységgel rendelkeznek és az igazgatóságok között megpróbálnak majd valamivel homogénebb flottát létrehozni.