Bűnügyi felügyelet alatt árult kábítószert egy salgótarjáni férfi

A teszt igazolta, hogy a megtalált anyagok kábítószernek minősülnek (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Kábítószer kereskedelem gyanúja miatt vettek őrizetbe egy bűnügyi felügyelet alatt álló 29 éves salgótarjáni férfit, valamint két társát – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök többféle anyagot is lefoglaltak (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
A rendőrök többféle anyagot is lefoglaltak (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A férfi ellen még tavaly szeptemberben indult eljárás, ugyanis több személynek, köztük egy fiatalkorúnak adott el társával új pszichoaktív anyagot. Az adatgyűjtés és a felderítő munka eredményeként az üggyel összefüggésben a rendőrök szerdán elfogtak és előállítottak egy 68 éves férfit, egy 40 éves nőt, illetve előállították a bűnügyi felügyelet alatt álló férfit is.

Az értékesítésből majdnem másfél millió forint gyűlt össze (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
Az értékesítésből majdnem másfél millió forint gyűlt össze (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A gyanú szerint ugyanis az idősebb férfi és a nő kábítószert szerzett meg és tárolt lakásában, majd azt értékesítés céljából átadták a 29 éves gyanúsítottnak. A nyomozók a házkutatások során összesen mintegy 349 grammnyi kábítószergyanús fehér port, kristályos anyagot valamint zöld növényi törmeléket, illetve különböző tablettákat találtak meg és foglaltak le – ezekről később kiderült, hogy valóban kábítószernek minősülnek. A hatóság tagjai ezen kívül az értékesítésből származó, több mint 1 millió 400 ezer forintnyi készpénzt foglaltak le.

A nyomozók a 29 éves férfit és két társát kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és vették őrizetbe, a napokban pedig előterjesztést tesznek a bűnügyi felügyelet alatt álló férfi letartóztatására is.

 

Kiemelt fotó: A teszt igazolta, hogy a megtalált anyagok kábítószernek minősülnek (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)