Budapesti dílert fogtak el a Nógrád megyei rendőrök

Kiemelt fotó: A rendőrök több, különféle kábítószernek minősülő anyagot találtak a budapesti férfi lakásán (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indított eljárást a Salgótarjáni Rendőrkapitányság egy 37 éves budapesti lakos ellen, míg egy 33 éves salgótarjáni és egy 36 éves ságújfalui lakos ellen kábítószer birtoklása miatt nyomoznak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai április elején, a megyeszékhelyen ellenőrizték az autójával közlekedő helyi férfit és utasát. A rendőrök a járműben alufóliába csomagolt, fehér színű port, a 36 éves utasnál pedig növényi törmeléket találtak – a szakértői vélemény alapján mindkét anyag kábítószernek minősül.

A férfi lakásán talált növényi törmelékre is pozitív jelzést adott a gyorsteszt (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
A férfi lakásán talált növényi törmelékre is pozitív jelzést adott a gyorsteszt (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A nyomozók az eljárás során kiderítették, hogy a két férfinak egy 37 éves, budapesti lakos adta el a kábítószert. A hatóság tagjai kedd reggel egy összehangolt akció keretében elfogták a fővárosi férfit, lakásán pedig házkutatást tartottak, melynek során 908,1 gramm zöldes színű növényi törmeléket, 136,3 gramm fehér színű krémes állagú anyagot, 213,7 gramm tablettát, valamint 82,8 gramm barnás színű anyagot találtak meg és foglaltak le. A nyomozók vagyonvisszaszerzés keretében használati tárgyakat és nagy értékű műszaki cikkeket is lefoglaltak.

A rendőrkapitányságra előállított három férfit a hatóság tagjai kihallgatták, a budapesti lakost pedig őrizetbe vették. Az eljárást szakértők bevonásával folytatják.

 

Kiemelt fotó: A rendőrök több különféle, kábítószernek minősülő anyagot találtak a budapesti férfi lakásán (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)