Bronzérmes lett Oláh Géza salgótarjáni ökölvívó a korosztályos Európa-bajnokságon

Bronzéremmel tér haza a grúziai serdülő ökölvívó Európa-bajnokságról Oláh Géza, a Salgótarjáni Box SE növendéke.

A fiatal tehetséggel edzője, Botos Tibor is ott volt a Tbilisi városában megrendezett kontinensviadalom. Mint megtudtuk: Oláh Géza erőnyerőként kerül a legjobb nyolc közé, ahonnan török riválisát magabiztosan legyőzve, a mérkőzést végig kontroll alatt tartva, a pontozóbírók 4-1 arányú döntésével jutott a legjobb négy közé.

Így az már a múlt hét közepén biztos volt, hogy Oláh Géza éremmel tér haza a korosztályos kontinensviadalról. A 38,5 kilogrammos súlycsoportban érdekelt salgótarjáni ökölvívó edzője az elődöntő előtt azt mondta: nehéz meccs vár tanítványára. Keddi teljesítményét látva ugyanakkor a döntőbe jutás teljes mértékben reális cél, amire vasárnap kerülne sor, de oda el kell jutni – nyilatkozta óvatosan Botos Tibor még csütörtökön.

A korosztályos Európa-bajnokság elődöntőiben érdeket magyar fiatalok, a pénteki meccsek előtt, köztük balról a második Oláh Géza (Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség | Facebook)
A korosztályos Európa-bajnokság elődöntőiben érdeket magyar fiatalok, a pénteki meccsek előtt, köztük balról a második Oláh Géza (Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség | Facebook)

A döntőbe kerülésért vívott pénteki mérkőzésen végül Oláh Gézának nem sikerült kihoznia magából a maximumot, nem mutatta azt a formát, mint néhány nappal korábban. Grúz ellenfelével szemben a pontozóbírók 5-0 arányú döntésével maradt alul. Botos Tibor ugyanakkor hozzátette: nagyon örülnek a bronzéremnek, nagy lendületet adhat ez növendékének a továbbiakra.

Oláh Gézát úgy jellemezte: olyan érzéke van a bunyóhoz, amelyre születni kell. Remélem, lesz, aki felfigyel rá, felkarolja őt, hiszen a vérében van az ökölvívás. A grúziai bronzérem a Salgótarjáni Boksz SE első serdülő kontinensviadali érme is egyben – emelte ki Botos Tibor vezetőedző, aki a válogatott többi tagját is segítette a kontinensviadalom.

A magyar küldöttség az előzetes várakozásokat felülmúlva teljesített a korosztályos Európa-bajnokságon: a fiatalok egy arany és nyolc bronzérmet szereztek.

 

Kiemelt fotó: Oláh Géza (pirosban) török ellenfelével szemben a grúziai korosztályos ökölvívó Európa-bajnokságon (Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség | Facebook)