Bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot Mag Viktória salgótarjáni tájfutó

Vasárnap a fehéroroszországi Grodno belvárosában rendezték a tájfutók Ifjúsági Európa-bajnokságának utolsó versenyszámát, a sprint távú küzdelmet. A nagyon gyors, pörgős pályákon szoros eredmények születtek, több kategóriában holtverseny alakult ki a dobogón is.

A serdülő lányok mezőnyében nagyon jól kezdett a salgótarjáni Mag Viktória, a pálya kétharmadánál vezetett, három ponttal a cél előtt viszont 14 másodpercet vesztett. Éppen annyit, amennyivel végül kikapott a győztes cseh Marketa Mulickovától, de így is sikerült holtversenyben megszereznie a bronzérmet.

Mag Viktóriának ezen a nyáron nem ez volt az egyetlen nagy nemzetközi sporteseménye: a salgótarjáni tájfutó az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (European Youth Olympic Festival – EYOF) magyar keretének is tagja. Sramkó Tibor tanítványa július végén Azerbajdzsánban állhat majd rajthoz az Európai Olimpiai Bizottság által kétévente szervezett nemzetközi multisport-eseményen, az olimpiai mozgalom harmadik legjelentősebb sportrendezvényén.

A kontinensviadalt lezáró versenyszám eredményhirdetése után a rendezők átadták a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség zászlaját Sramkó Tibornak, a Dornyay SE vezetőjének, a 2020-as salgótarjáni ifjúsági Európa-bajnokság szervezőbizottsága képviselőjének.

 

Magyar Tájékozódási Futó Szövetség nyomán / Kiemelt fotó: Mag Viktória a dobogó harmadik fokán a tájfutók Ifjúsági Európa-bajnokságán (Fotó: EYOC 2019 | Facebook)