Börtönbüntetésre ítélték a 97 éves nőt kifosztó salgótarjáni fiatalt

A rendőrök megtalálták és lefoglalták az ellopott ékszereket (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Három év börtönbüntetésre ítélte a Salgótarjáni Járásbíróság azt a 20 éves helyi férfit, aki kifosztott egy, a megyeszékhelyen élő idős asszonyt – közölte a Balassagyarmati Törvényszék Sajtóosztálya.

A vádlott a tavalyi nyár egyik délutánján, a kerítésen átmászva bement egy 97 éves, salgótarjáni asszony udvarára, majd a sértettel beszélgetni kezdett. Az idős asszony azt hitte, hogy a fiatal férfi az ebédet hozta neki. A terhelt – kihasználva a nő idős korát – az asszony arany nyakláncát és arany fülbevalóit a nyakából és füleiből erőszak alkalmazása nélkül kivette, majd azokkal a helyszínről távozott.

A férfi ezután a 150 ezer forint összértékű ékszereket 6 ezer forintért adta el egy ugyancsak salgótarjáni nőnek. Az ékszereket a rendőrség később lefoglalta, majd visszaadta az idős asszonynak, így a kár megtérült. A bíróság ítélete ellen senki sem jelentett be fellebbezést, így az jogerőre emelkedett.

A 20 éves férfi gyors kézre kerítésért az őt elfogó rendőrök kitüntetést kaptak, erről alábbi cikkünkben olvashatnak. 

Fél óra alatt elfogták a salgótarjáni idős asszonyt kifosztó férfit

Somssich Gabriella megyei rendőrfőkapitány jutalmat adott át csütörtökön a Salgótarjáni Rendőrkapitányság azon három munkatársának, akik egy idős asszonyt kifosztó férfit fogtak el igen rövid idő alatt.

 

Kiemelt fotó: A rendőrök megtalálták és lefoglalták az ellopott ékszereket (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)