Börtön vár a visszaeső bárnai bűnözőre

Lopás és garázdaság miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben – tájékoztatta a 3100.hu-t a megyei főügyész.

Bóna Gyula ismertette: a Salgótarjáni Rendőrkapitányság a közelmúltban fejezte be a nyomozást a 31 éves – a korábbi rendőrségi beszámolók alapján bárnai – férfival szemben, aki 2020 júliusának elején Bárna településen betörte egy ház ajtaját, majd az ingatlanból ellopott egy televíziót, egy okostelefont és egy laptopot, összesen mintegy 100 ezer forintos kárt okozva. Ehhez az ügyhöz egyesítettek egy másik eljárást is: a vádlott ugyanis még 2019 októberében a megyeszékhely buszpályaudvarán szóváltás után részegen szidalmazott, majd ököllel arcon ütött egy számára ismeretlen személyt.

Az ügyészség a nyomozás során indítványozta a büntetett előéletű, visszaeső férfi letartóztatását, az újabb bűncselekményt ugyanis felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Ezen felül mind a bíróság, mind a nyomozó hatóság előtt további eljárások is folynak is ellene.

A terhelt ellen most a két újabb bűncselekmény miatt emeltek vádat, börtönbüntetés kiszabását és a közügyektől való eltiltását indítványozva. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Forrás: police.hu)