Börtön vár a drogkereskedő salgótarjáni testvérpárra

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság előkészítő ülésen, jogerősen több év börtönbüntetésre ítélt egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő testvérpárt.

Bóna Gyula megyei főügyész arról tájékoztatta a 3100.hu-t, hogy a vádlottak salgótarjáni házukban, az általuk K. és Társa Bt.-nek nevezett “családi vállalkozás” keretei között árulták az új pszichoaktív anyagnak minősülő kábítószereket. Az anyagot Turáról szerezték be és ők maguk is fogyasztották.

A rendőrség azt követően intézkedett velük szemben, hogy két vásárlójuknál megtalálták a tőlük vett porszerű anyagot. A testvérpár házában tartott kutatás során egyikük a WC-be dobta a készletet, a rendőrök ott találták meg a mintegy 120 pakett fehér színű, 200 gramm tömegű, ragacsos por állagú anyagot. Az épületben ezen túl marihuánát és nagyobb összegű készpénzt is lefoglaltak.

A lefoglalt kábítószer és készpénz egy része a testvérpár lakásán 2018 decemberében tartott házkutatáson (Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
A lefoglalt kábítószer és készpénz egy része a testvérpár lakásán 2018 decemberében tartott házkutatáson (Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A testvéreket a Salgótarjáni Járásbíróság a váddal egyezően mondta ki bűnösnek. Egyiküket három, míg a különös visszaeső, idősebb testvért három év négy hónap börtönbüntetésre ítélték, továbbá vagyonelkobzást is elrendeltek velük szemben. Mivel a vádlottak az előkészítő ülésen beismerték a bűnösségüket, ezért a bíróságnak nem kellett részletes bizonyítást lefolytatnia, az ítéletet minden érintett tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

 

Kiemelt fotó: A lefoglalt kábítószer egy része a testvérpár lakásán 2018 decemberében tartott házkutatáson (Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)