Bombariadó volt kedden délelőtt a Stromfeldben

Egy eddig ismeretlen telefonáló hívta a Nórád Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központját kedden délelőtt 10 óra 18 perckor azzal, hogy a salgótarjáni Stromfeld Aurél Gépipari Technikumban bomba fog robbanni, kezdjék meg az épület kiürítését – ismertette a 3100.hu megkeresésére Dankóné Nagy Éva.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a rendőrség kiürítette, majd átvizsgálta az iskola épületét, erre az időre az intézmény környékét lezárták, a gyalogos- és gépjárműforgalmat elterelték. Az ügyben a Salgótarjáni Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást, ismeretlen tettes ellen – ismertette Dankóné Nagy Éva.

A 3100.hu megkeresésére az oktatási intézményt fenntartó Salgótarjáni Szakképzési Centrum közölte: a katasztrófavédelem és a rendőrség az épületet átvizsgálta, ennek során semmilyen gyanús tárgyat nem találtak, így a tanítás a nap további részében zavartalanul folytatódhatott.

 

Kiemelt fotó: Bombariadó volt kedden délelőtt a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (Beküldött fotó)