Biztonsági útburkolat a Sportcsarnoknál

 

Elkészült a Városi Sportcsarnok melletti gyalogos átkelőhelynél az a magyar fejlesztésű speciális útburkolat, amely vészfékezés esetén – az útburkolat időjárási állapotától függetlenül – gyakorlatilag a felére csökkenti a járművek féktávolságát.

 

Feltűnő színének és fényvisszaverő tulajdonságának köszönhetően a biztonsági felület nagy távolságból is jól észlelhetővé teszi a főúton lévő átkelőt, ahol korábban több baleset is történt.

Salgótarján közgyűlése tavaly döntött a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatósága által is támogatott pályázat benyújtásáról, ami lehetővé tette a közlekedésbiztonsági fejlesztést – olvasható a város honlapján. A pályázat beadásáról annak idején mi is írtunk.

 

3100.hu | A közlekedés biztonságát növelő technológiát telepítenének a sportcsarnoknál található gyalogos átkelőhelyhez

A közlekedés biztonságát növelő technológiát telepítenének a sportcsarnoknál található gyalogos átkelőhelyhez A Generali a Biztonságért Alapítvány pályázatot hirdetett többek között az önkormányzatok részére Living Road útfelület építésére. De mi az a “Living Road”? A technológia csúszásgátló útfelületet biztosít, a gépjárművek fékútja az érdességnek köszönhetően közel a felére lecsökken vészfékezés esetén, ezáltal pedig csökken az elütések valószínűsége, egyben növekszik a közlekedésbiztonság.