Bíróság elé kerül a pásztói csecsemőgyilkos ügye

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a 35 éves pásztói nővel szemben, aki tavaly januárban megölte csecsemőjét – közölte az MTI-vel a megyei főügyész. Felkavaró részletek következnek.

Bóna Gyula ismertetése szerint a nőnek már két gyereke volt az élettársától, és harmadik terhessége tényével is tisztában volt, de azt mindenki előtt titkolta, orvoshoz sem ment el. A pár 2017. december 30-án – mint kapcsolatuk során sokszor – összeveszett, a férfi elzavarta otthonukból a vádlottat, aki a szilvesztert is ismerősei körében töltötte.

Január elsején aztán hazaindult, a pásztói Kövicses-patak hídja közelében járt, amikor megindult a szülés. A nő a híd alatt életképes fiúgyermeket hozott világra, de a szülést továbbra is titkokban akarta tartani. Legalább négyszer ráütött a baba fejére, megszorította a nyakát, majd egy zsebkéssel levágta a fejét és karjait, a testdarabokat a patakba szórta. A főügyészség közleményében kitért arra is, hogy az újszülött feltehetően már az ütések következményeként, a koponyaboltozat összesen négy különböző törése és a nyakszirttájék szövetének bevérzése eredményeképpen meghalt.

A Nógrád Megyei Főügyészség a nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A csecsemő halálát a vádlott bántalmazása okozta, aki a sértett halálát kívánva, a cselekményét egyenes szándékkal követte el – olvasható a közleményben. A nő a büntetőeljárás kezdetétől letartóztatásban volt, azonban a bíróság januárban házi őrizetét rendelte el, a letartóztatás meghosszabbítására irányuló ügyészi indítványt elutasítva. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hoz majd ítéletet.

 

(Kiemelt archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)