Bíróság elé állnak az egy éjszaka alatt két autót is elkötő fiatalok

Két rendbeli jármű önkényes elvétele bűntettel vádolta meg a Balassagyarmati Járási Ügyészség azt a 21 éves fiatal férfit és 15 éves barátnőjét, akik egy éjszaka két autót is elkötöttek egy Nógrád megyei településen. Az eset Szentén történt, a férfi helyi, a lány balassagyarmati lakos.

Bóna Gyula megyei főügyész arról tájékoztatta a 3100.hu-t, hogy a fiatalok még tavaly október 23-én éjjel Budapestre akartak utazni. Elhatározták, hogy elviszik falubelijük gépkocsiját, miután tudták, hogy azt ő nem szokta lezárni. Hogy ne keltsenek feltűnést, a ház elől eltolták a kocsit a következő utcáig, azt ott indították be, elindultak, de a jogosítvánnyal nem rendelkező férfi nem sokkal arrébb egy árokba hajtott.

A főügyész tájékoztatása szerint a történtek nem szegték kedvüket, kerestek egy másik nyitott autót a faluban, amit előbb ugyancsak toltak egy ideig, majd azzal is elindultak a fővárosba. Ezzel az autóval Hatvanig jutottak el, ahol autó lerobbant, így azt ott hagyták. A páros autóbusszal utazott vissza, a rendőrök a Magyarnándor és Szente közötti útszakaszon fogták el őket.

A korábban a hatóság félrevezetése miatt büntetett férfira felfüggesztett szabadságvesztést, a fiatalkorú lányra próbára bocsátást indítványozott az ügyészség.