Bíróság elé állnak a nógrádi kokainkereskedők

Kábítószer-kereskedelem ügyében emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség egy 45 éves és egy 38 éves Nógrád megyei férfival szemben, a két – a korábbi rendőrségi tájékoztatások alapján bátonyterenyei – személy hosszabb időn keresztül terített kokaint a térségben.

A Nógrád Megyei Főügyészség közölte: a 0,7 gramm, valamint 1 grammos csomagokat 20, illetve 25 ezer forintos áron kínálták. Az idősebb vádlott a beszerzési forrásától egyszerre csak 100-200 gramm mennyiséget rendelt azért, hogy csökkentse a lebukás veszélyét. A beszerzéseket követően az új szállítmányok minőségét kifejezetten erre a célra beszervezett ismerőseivel próbáltatta ki. Nem csak ő terjesztette azonban a kábítószert, az értékesítésben további 4-5 személy is közreműködött, közülük a 38 éves vádlott volt a legerősebb láncszem a fogyasztók felé.

Az idősebb férfi az általa beszerzett kokainból a tavalyi évben három hónap alatt összesen 144 grammot adott el, a tétel hatóanyag-tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, emiatt a vádlott akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A Nógrád Megyei Főügyészség vádiratában a vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, közülük a jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő 45 éves férfi letartóztatásban várja a tárgyalást.

 

Kiemelt archív fotó: A vádlottak 2018 júniusi elfogásakor lefoglalt kábítószer egy része (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)