Bíróság elé állították az erdőbe menekülő salgótarjáni tolvajt

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétsége miatt állította bíróság elé azt a 22 éves férfit, aki a tavalyi év utolsó napjaiban egy szórakozóhelyen ellopta az egyik vendég pulton hagyott pénztárcáját. A zsákmánnyal az erdőbe menekült, ahol a felkutatására induló rendőrök kutyája talált rá.

A szórakozóhelyen annak tulajdonosa amikor észrevette a pénztárcája eltűnését, azt azonnal jelezte a törzsvendégeknek. Együtt rájöttek, hogy a lopást bizonyára a nemrég távozott vádlott követte el, ezért ketten a keresésére indultak. A közeli buszmegállóban meg is látták a férfit, aki azonban szintén észrevette az őt keresőket, így futásnak eredt és a közeli erdőbe menekült.

Az ellopott pénztárca tulajdonosa időközben értesítette a rendőrséget, akik egy nyomkövető kutyával együtt érkeztek a helyszínre. A kutya segítségével az erdős területen, egy bokros részen, a földön megbújva találtak rá az elkövetőre. A férfit előállították, az ellopott dolgokat pedig visszaadták a sértettnek.

A vádlottat az ügyészség a történtek után húsz nappal a Balassagyarmati Járásbíróság elé állította. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg a többszörösen büntetett vádlott bűnösségét és őt egy év börtönbüntetésre ítélte, kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből, valamint egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság elrendelte a vele szemben korábban kiszabott, de felfüggesztett egy év négy hónap szabadságvesztés végrehajtását és megszüntette a korábbi két feltételes szabadságra bocsátását is, így azok hátralévő részét is le kell töltenie.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mert az ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

 

(Kiemelt fotónk illusztráció!)