Betörések három megyében: 104 vádpont, 112 sértett

 

104 vádpontban, lopás bűntette és más bűncselekmények miatt kell felelnie annak három vádlottnak, akiknek ügyét szerdán kezdik majd tárgyalni a Pásztói Járásbíróságon.

 

A vádlottak 2014 májusa és 2015 januárja között Nógrád, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye kisebb településeinek csendes lakóövezetében található családi házaknak a melléképületeibe törtek be. Az éj leple alatt különböző műszaki gépeket, készpénzt, szerszámokat, üzemanyagot, élelmiszert, illetve egyéb tárgyakat tulajdonítottak el azért, hogy azokat értékesítsék és az ennek során befolyt összegen osztozzanak.

A 112 sértett sérelmére elkövetett cselekmények miatt a Pásztói Járási Ügyészség 104 vádpontban emelt vádat kisebb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt. Az ügyészség a vádiratban mind a három vádlott vonatkozásában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta – tájékoztatta szerkesztőségünket a dr. Barsi József, a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!