Benzint lopott, betört egy házba és két embert is átvert egy salgótarjáni férfi

Közel hat év szabadságvesztésre súlyosította a Balassagyarmati Törvényszék annak a 33 éves salgótarjáni férfinak a büntetését, aki alig több mint egy hónap alatt betört egy házba, benzint lopott és két férfit is átvert – tájékoztatta portálunkat a megyei főügyész.

Bóna Gyula ismertetése szerint a vádlott 2018 augusztusában megbeszélte egy ismerősével, hogy elviheti annak autóját, ám azt eltérő időre és úti célra használta, sőt, a járműben tárolt, közel 60 ezer forint értékű szerszámkészletet is ellopta. A járművet egy benzinkútnál megtankolta, majd fizetés nélkül elhajtott vele. Pár nap múlva egy salgótarjáni házba tört be, és amíg társa kint őrködött, mobiltelefont, laptopot, ékszereket és karórákat, illetve egy több mint másfél millió forint értékű utalványt is zsákmányolt.

2018 szeptemberében a férfi egy vonatút során alkalmi utastársának bőröndjéből emelt el egy külső winchestert. Másnap két férfinak akart eladni egy-egy mobiltelefont, holott valójában egyik készülékkel sem rendelkezett. A vádlott a sértetteket az általa korábban kirabolt házhoz vezette, és úgy tett, mintha ott lakna, majd átvett tőlük fejenként 50 ezer forintot. Ezután – azzal az ürüggyel, hogy kihozza a készülékeket – bement a házba, majd amíg a vevők kint várakoztak, az udvaron át kereket oldott.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele, lopás és csalás miatt emelt vádat a férfi ellen, akit a Salgótarjáni Járásbíróság elsőfokon négy év négy hónap szabadságvesztésre és öt év közügyektől eltiltás büntetésre ítélt. A döntés ellen azonban az ügyészség és a védelem is fellebbezett. A Balassagyarmati Törvényszék végül az ügyészséggel értett egyet, és a büntetést – a férfi többszörös visszaesői minőségére, illetve a súlyosító körülmények túlsúlyára figyelemmel – öt év nyolc hónap fegyházbüntetésre súlyosította.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!