Bemutatták a Zenthe tortát

A Nemzet Színésze, Zenthe Ferenc születésének századik évfordulója alkalmából meghirdetett Zenthe 100 emlékév részeként a színművész nevét viselő salgótarjáni színház szerda esti premierjét követően mutatták be a Zenthe tortát. Az édességet a 2015-ben és 2016-ban is az országtorta-díjat kiérdemlő salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászat készítette el, mákos-szilvás ízben.

Mint azt Szó Katalin, a cukrászat tulajdonosa a bemutatón elmondta: nem véletlen az ízválasztás, hiszen szintén az idei esztendő a mák orvosi felhasználásának századik évfordulója, Zenthe Ferenc születésének idején a növény a kiskertekben szinte mindenhol megtalálható volt. A szilva hagyományos palóc íz, így nem volt kérdéses, hogy tökéletes választás-e a kettő kombinációja. Zenthe Ferenc eszmeiségéhez szintén illeszkedik a finomság, hiszen ugyan olyan elegáns és egyszerű, mint a színművész személye is volt – tette hozzá Szó Katalin.

A sütemény már megvásárolható az ország több kézműves cukrászdájában. A Zenthe 100 emlékévet többek között drámapályázat, emlékérem-kiadás, templomi koncertek, mozis filmvetítések és emléknapok kísérik majd az idei esztendőben Salgótarjánban.

 

3100.hu Fotó: A Zenthe torta a színművész nevét viselő salgótarjáni színház szerda esti premierjét követő állófogadáson