Beköszöntött a hideg időjárás, indulnak a síbuszok

Nógrád megye és Besztercebánya megye önkormányzatainak együttműködésében a tavalyi síszezonban indították el első ízben Salgótarjánból a szlovák sípályák felé tartó síbuszokat. Ez az együttműködés folytatódik most: január 4-től, szombattól a szezon végéig minden hétvégi napon Kosútka, Látky és Kokava Línia síterepei lesznek elérhetőek, kedvezményes jegyárakkal.

Bár az első járatokat eredetileg a decemberi utolsó hétvégén tervezték elindítani, ez végül nem valósulhatott meg, mivel az enyhe időjárás miatt alig, vagy egyáltalán nem volt még a hó a síterepeken. Az óév utolsó és az újév első napjaira aztán beköszöntött a hideg időjárás, beindulhattak a hóágyúk, emellett pedig volt ahol csekély természetes hó is javította a körülményeket.

Kokava Línián 30-40 centiméteres a hóréteg vastagsága, itt négy felvonó üzemel. Látky pályái közül 1,7 kilométer síelhető. Kosútkán gőzerővel hóágyúztak a napokban, a hóvastagság jelenleg 20 centiméter körüli, a tervek szerint szombaton nyitják a pályákat.

A síbuszok minden szombaton és vasárnap reggel 7 órakor indulnak Salgótarjánból, a városi sportcsarnok parkolójából, visszafelé pedig 15 órakor Kokava Líniáról. A sportlétesítmény vezetése azt kéri a síbuszokhoz autókkal érkezőktől, hogy az itteni hétvégi rendezvények miatt lehetőleg a Losonci úti sportcentrum területét használják az egész napos parkolásra. A síbuszokra a menettéri jegyár 5 euró. További információ és jegy előfoglalás itt lehetséges (az oldal nyelvét a jobb felső sarokban lehet magyarra váltani, a jegyvásárlási felület az oldal alján található).