Becsó Zsolt: féket nyomva nem lehet jövőt építeni

Nem lehet cél az a helyben járás, amit a szocialista városvezetés az elmúlt években felmutatott Salgótarjánban – ezt Becsó Zsolt országgyűlési képviselő mondta a Választás tétje című, a megyeszékhelyi esélyeket boncolgató sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-KDNP választókerületi elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy október 13-án arról fognak dönteni a salgótarjániak, hogy végérvényesen leszakad a város, vagy határozottan elindul a helyes irányba. Ahogy fogalmazott:

a helyzet Salgótarjánban világos. A város jövője szempontjából döntő választás előtt állunk, amelyen választhatnak a salgótarjániak az ellenállásra berendezkedett, a város vezetésre láthatóan alkalmatlan és inkompetens, az ellenfelet ellenségnek tekintő, identitászavaros, kritikán aluli lobbierővel rendelkező, az ellenzéket nem teljeskörűen lefedő összefogás polgármesterjelöltje, az MSZP-s Fekete Zsolt és az együttműködő, szakmailag felkészült, az ellenfelet ellenfélnek tekintő, büszkén felvállalt identitású, a nemzeti érdekek védelme mentén elkötelezett, kézzel fogható, a város szempontjából kívánatos lobbierővel bíró pártszövetség és annak polgármesterjelöltje, a mérnökember Szabó Csaba között.

Becsó Zsolt hozzátette, hogy Salgótarján az elmúlt öt évben minden lehetséges támogatást megkapott a kormánytól ahhoz, hogy jelentősen előre lépjen és csökkentse a leszakadást, ezért a városvezetésnek szinte tennie sem kellett semmit. Azonban – a Fidesz megyei elnöke szerint – nem sikerült élni a lehetőségekkel.

Kifejtette: az elvándorlás továbbra is drámai, öt év alatt 2572 fővel csökkent a lakosságszám; az adóerő-képesség gyenge; a boldogságszint elkeserítő; a munkanélküliség továbbra is magas. Salgótarjánon kívül nincs még egy olyan megyeszékhely Magyarországon, ahol a munkanélküliségi mutató rosszabb, mint a megyei érték – húzta alá és így folytatta: Salgótarján negatív spirálban van, leszakadása az elmúlt öt évben tovább nőtt, nincs újabb öt éve Salgótarjánnak a helyben járásra.

Lendületet kell nyerni, mert féket nyomva nem lehet jövő építeni. Fel kell pörgetni magunkat, fel kell pörgetni az eseményeket. Nagyobb sebességfokozatra kell kapcsolni, mert végérvényesen lemaradunk. A lendülethez együttműködésre, határozott értékrendre, erős lobbira, kreatív ötletekre, jó csapatra és a kormány kitüntetett figyelmére és támogatására van szükség. Szabó Csaba az együttműködés embere, értékrendje szilárd, csapatban gondolkodik, tele van ötletekkel, és élvezni fogja a kormány bizalmát. Most egy ilyen emberre van szükség. Vele lendületet fogunk nyerni – mondta Becsó Zsolt választókerületi elnök.

 

3100.hu Fotók: Becsó Zsolt, a Választás tétje című sajtótájékoztatóján