Becsó Zsolt: a salgótarjáni fejlesztésekhez is megvan a forrás az ország jövő évi költségvetésében

Az országban tetten érhető a fejlődés, nem csak fővárosban, hanem a kisebb-nagyobb vidéki központokban is. Van ahol átlag alatti, de tetten érhető. Ezt Becsó Zsolt országgyűlési képviselő mondta a Parlamentben, a jövő évi költségvetés elmúlt napokban lezajlott vitáján.

Becsó Zsolt úgy fogalmazott: a beterjesztett költségvetésben is megtalálható több olyan jelentős témakör, amely a nógrádi térség további fejlődéséhez is hozzájárul. A képviselő ezek közül kiemelte a Modern Városok Programot, melynél az országosan 260 projekt megkezdéséhez vagy folytatásához is rendelkezésre áll majd a forrás.

Ez Salgótarján esetében is kulcskérdés, hiszen a város felzárkóztatása, a fejlettebb térségekhez viszonyított lemaradásának csökkentése, egy élhető és szerethető élettér kialakítása a jelenlegi tapasztalatok alapján nem elképzelhető a kormány kiemelt támogatása nélkül – mondta az országgyűlési képviselő.

Örömteli, hogy az eltérő politikai álláspontok ellenére is sok lényeges pontban sikerült összhangba hozni a város fejlesztési koncepcióját és a kormányzat modernizációs elképzeléseit – fogalmazta meg, hozzátéve, hogy ugyanakkor minden megállapodás annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle. Bár a salgótarjáni elképzelések végrehajtása haladhatna olajozottabban is, de mégiscsak fontos momentum, hogy a jövőbeni megvalósulás elsősorban nem költségvetési okokból szenvedhet csorbát – tette hozzá a képviselő a parlamentben, aki ugyanakkor azt is megfogalmazta, hogy a fejlesztési célok egy részét szükséges látja újragondolni. A jelenkori kihívásokhoz jobban illeszkedő, új projektek elindítása október után vehet nagyobb lendületet – mondta Becsó Zsolt.

Az országgyűlési képviselő a nógrádi térség fejlesztése szempontjából is kiemelten fontosnak nevezte a Magyar Falu Programban tervezett, országosan 150 milliárd forint értékű beruházásokat. Ebben a körben az alsóbbrendű utak felújításáról is beszélt, sürgetőnek nevezve az ecsegi és csécsei bekötőutak, a Palotás és Kisbágyon közötti útszakasz, a megyehatár és Héhalom közötti út, továbbá a Rákóczibányán átvezető út felújítását.

Becsó Zsolt kitért a több nógrádi települést érintő szennyvízkezelési projektre, illetve azt is kiemelte, hogy hamarosan a hasznosi víztározó alatti záportározó kialakításának folyamata is elindulhat.

 

3100.hu Fotó: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő egy korábbi, salgótarjáni sajtótájékoztatón