Bátonyterenyei trükkös tolvaj próbálkozott Somoskőújfaluban

Paplanárusítást színlelve lopott a 45 éves bátonyterenyei nő, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2016. január 14-én délután jelent meg a sértett somoskőújfalusi lakásánál, majd paplanárusítást színlelve oda bement. Ezt követően az időskorú férfi figyelmetlenségét kihasználva eltulajdonította annak pénztárcáját, az abban elhelyezett nagyobb összegű készpénzzel. A nőt a rendőrök a bejelentést követően beazonosították, elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

Ne legyünk naivak!

A trükkös tolvajok különféle indokra hivatkozva kísérelnek meg bejutni a lakásokba. Leggyakrabban vizet kérnek, nyugdíj-, vagy segély folyósítására, nyeremények átadására, házi orvosra vagy rokonra hivatkoznak, hogy a sértettek bizalmába férkőzve és figyelmüket elterelve eltulajdonítsák megtakarításukat, értékeiket – hívja fel a figyelmet a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség kéri az időskorúakat – a fentiekhez hasonló esetek elkerülése érdekében -, hogy ne engedjenek be idegeneket otthonaikba! Ne tároljanak otthon nagyobb összegű készpénzt, megtakarításaikat tartsák pénzintézetben! Abban az esetben, ha bűncselekmény áldozatává vált, úgy haladéktalanul értesítse a rendőrséget a mobiltelefonról is ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!