Ballagások napja a mai Salgótarjánban

A mai napon tartják a ballagásokat a város középiskoláiban, nyolc intézményben intenek búcsút az Alma Maternek a végzősök.

2019. május 3-án, pénteken délelőtt kilenckor a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában veszi kezdetét a keserédes ünnepségek sora, majd tíz órától a Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolában köszön el képzőhelyétől 56 diák. Ugyanekkor lesz a ballagás a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziumában is, ahol 75 fő ballag idén. A Borbély Lajos Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiuma székhelyintézményében tizenegy órakor, a Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnázium és Szakközépiskolában pedig délben tartják a ballagást, ott 82 fő int búcsút most záródó gyermekkora helyszínének.

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziumában nem csupán a 75 végzős diák ballag, de egy új hagyományt meghonosítva 26 öregdiák is ballagó tarisznyát vesz a vállára. Velük tartanak majd továbbá a szakgimnázium azon tanárai is, akik ide jártak középiskolába. Az Öreg Diákok Egyesülete szervezte programban az intézmény három korábbi igazgatója is ballagni, pontosabban ballagtatni fog.

A város gimnáziumaiban is pénteken tartják a ballagásokat. A Bolyai János Gimnáziumban délután fél háromkor 82 fő köszön el az Alma Matertől, a Madách Imre Gimnáziumban pedig 81 fő ballag el a fél ötkor kezdődő ünnepségen. Az Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola 18 végzőse szintén ma int búcsút középiskolájának.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre jelezte: ahol forgalomirányítás válik szükségessé, ott lesz rendőri segítségnyújtás, de ettől függetlenül is találkozhatnak egyenruhásokkal az iskolák környékén közlekedők.

 
Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: MTI/Balázs Attila)