Balla Mihály lett a megyei fejlesztések miniszteri biztosa

(Fotó forrása: Balla Mihály - az Ön képviselőjelöltje választási videóüzenet | www.youtube.com)

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatása céljából megyénként egy-egy miniszteri biztost nevezett ki – az ezekről szóló utasítások a hétfői Hivatalos Értesítőben jelentek meg.

A megyei fejlesztési biztosok 2015. június 1-jétől 2015. november 30-áig töltik be tisztségüket. Tevékenységüket a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja, a feladat ellátásáért díjazás és juttatások nem illetik meg, titkárság nem segíti. A miniszteri biztos feladata, hogy a megyei jogú városok, a megyei önkormányzatok, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok képviselőivel együttműködve koordinálja a projekt-előkészítő és projektmenedzsment-struktúra kialakítását.

Ezen kívül közreműködik a feladatokhoz szükséges humánerőforrás-kapacitás mennyiségi és minőségi felmérésében, a követelmények meghatározásában, ellátja a humánerőforrás képzésével és oktatásával összefüggő koordinatív feladatokat. Irányítja továbbá a megyei kedvezményezettek számára szükséges megyei szintű képzések és workshopok megrendezését, és kapcsolatot tart a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárságának koordinációs feladatot ellátó szervezeti egységeivel és az irányító hatóságok vezetőivel – írja az MTI.

[highlight background=”#333″ color=”#fff”]   Az utasítás értelmében Nógrád megye fejlesztési biztosa Balla Mihály, Nógrád megye nyugati felének országgyűlési képviselője lett.   [/highlight]

Balla Mihály 1998-tól kezdődően országgyűlési képviselő a Fidesz színeiben; 1998-ban, 2002-ben, 2006-ban, 2010-ben és 2014-ben is választókerületének lakosai szavaztak neki bizalmat – legutóbb a választók 48,82%-a szavazott rá, többen mint két legfőbb kihívójára: Kiss Lászlóra (Jobbik, 22,37%) és Borenszki Ervinre (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP, 20,58%). 1998-tól kezdődően tagja az Országgyűlés Külügyi bizottságának, melynek többször is volt már elnöke, jelenleg az alelnöki tisztséget tölti be.

Kiemelt fotó forrása: Balla Mihály – az Ön képviselőjelöltje (választási videóüzenet, 2014) | www.youtube.com