Balesetek megyeszerte: Drégelypalánknál egy ember meghalt, a lucfalvai elágazónál öten sérültek meg

 

Nyugat-Nógrádban már reggeltől az ónos eső is nehezítette a közlekedést, itt több baleset is történt a mai napon. Acsa és Galgaguta között, Patak és Dejtár között, Karancslapujtőn, Drégelypalánk és Nagyoroszi között, Pusztaberkiben és a lucfalvai elágazó közelében is balesetek történtek. A Drégelypalánk közelében történt balesetben részes személyautó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Nógrád megye nyugati és déli részein már reggel ónos eső hullott. Emiatt csúszott meg hajtott árokba egy autó az Acsa és Galgaguta közötti útszakaszon. Néhány méterrel távolabb egy kisteherautó és két személyautó csúszott egymásba. A berceli katasztrófavédelmi őrs tűzoltói vonultak a balesetek helyszínére, ahol a gépjárművek áramtalanítására volt szükség, beszorult sérült nem volt. Az érintett útszakaszt a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták.

 

 

Délelőtt 10 órakor újabb baleset történt: a Patak és Dejtár közötti útszakaszon egy személyautó szintén megcsúszott, majd tetejére borulva az útmenti árokban állt meg. Az autóban egy személy utazott, a sofőr sérülések nélkül kiszállt a kocsiból. Félpályás útlezárás volt érvényben.

 

 

Olvasóinktól tudjuk, hogy felborult egy autó Karancslapujtőn a délelőtti órákban. Meg nem erősített információnk szerint a sofőr nem sérült meg, a borulás után az úton keresztben megállt autót egy munkagép segítségével állították vissza a kerekeire, majd autómentő szállította el.

Kamionnal ütközött egy személyautó a 2-es főút 71-es kilométerszelvényénél, Drégelypalánk és Nagyoroszi között, nem sokkal dél előtt. Az autó vezetője életét vesztette a balesetben, a tragédia pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja. A kamionforgalmat a rendőrségi helyszínelés idejére korlátozták, a személyautók forgalma rendőrségi irányítás mellett, terelőúton haladt.

 

 

Félig az árokba csúszott és egy családi ház kerítését veszélyeztetve állt meg egy kamion kora délután Pusztaberkiben, a Kossuth úton. A műszaki mentés helyszínére a rétsági hivatásos és az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók vonultak, valamint a helyszínre érkezett egy munkagép is, aminek segítségével a kamion kivontatták az árokból. A kamion sofőrje nem sérült meg.

A lucfalvai elágazó közelében egy személyautó csúszott be az árokba, a Karancs Speciális Mentőszolgálat és a pásztói hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a mentőszolgálat munkatársai kiemelték a járműből annak öt utasát és mindannyiukat kórházba szállították. A tűzoltók áramtalanították az autót, majd egy gyorsbeavatkozó vízsugárral biztosították a helyszínt. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

 

Óvatosságra int a rendőrség és a katasztrófavédelem

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel, járműveik sebességét az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra figyelmeztet, hogy mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Kiemelik, hogy csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre megfelelően felkészített gépkocsival szabad elindulni. Aki bajba jutott járművet lát, vagy tűzoltói segítségre van szüksége, hívja a 112-es, ingyenesen hívható segélyhívó számot.

 

Fotók: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság