Baglyasaljai csoportos rablás – Egy fiatal letartóztatva, kettő házi őrizetben

(Illusztráció!)

Legalábbis egyelőre, mert az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen: mindhármójukkal szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését tartják elfogadhatónak. Ezt azzal indokolják, hogy esetükben is fennáll a sértett-, és tanúbefolyásolás, valamint a bűnismétlés veszélye, de megállapítható az is, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt a gátlástalan értékszerzés motiválta és azt “mintegy szórakozásként követték el”.

Az esetről már mi is beszámoltunk a rendőrség tájékoztatása alapján, az ügyészség közleményéből azonban további részletek derülnek ki. A sértett, akire a három fiatalkorú azt követően támadt rá, miután pénzt és cigarettát is adott nekik első követelésükre, más sérülések mellett combnyaktörést szenvedett, emiatt a kórházban műtéti beavatkozásra is szükség volt.

A Nógrád Megyei Főügyészség közölte: a Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság a Salgótarjánban múlt szombat éjjel történt csoportos rablás mindhárom fiatalkorú gyanúsítottja ellen kényszerintézkedést rendelt el.

Az ügyészség mindhárom gyanúsított letartóztatásának elrendelésére indítványt tett. A három fiatalkorú közül az egyik a hasonló bűncselekmény miatt vele szemben alkalmazott javítóintézeti nevelésből volt ideiglenes elbocsátáson az elkövetéskor, az ő letartóztatását a nyomozási bíró elrendelte. Két társát viszont csak bűnügyi felügyelet alá helyezte, amely a gyanúsítottak szabad mozgáshoz és a lakóhely, illetve a tartózkodási hely szabad megválasztásához való jogát korlátozza. A fiatalkorúak a döntés szerint a lakcímük szerinti lakást nem hagyhatják el.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)