Az Új Palócország Egyesülettel közösen indított drogprevenciós programot a rendőrség Nógrádban

Kiemelt fotó: Dr. Nagy László megyei rendőrfőkapitány, Deák Attila, az Új Palócország Egyesület elnöke, Lehoczki Erik, az egyesület alelnöke és Medve Judit rendőr alezredes, bűnmegelőzési alosztályvezető (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

“Szer-mentes Palócország” elnevezéssel indul kábítószer-megelőzési program a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és az Új Palócország Egyesület együttműködésében. A felek az erről szóló megállapodást pénteken írták alá.

A cél többek között az, hogy a rendőrség a hagyományos ifjúságvédelmi feladatai mellett újfajta – a civil szervezetek bevonásával kialakított – komplex drogprevenciós programot valósítson meg. Az együttműködés központi eleme egy rendezvénysorozat, amellyel elsősorban a megye középiskolás diákjait szólítják meg közel három hónapon keresztül.

Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, Nógrád megye rendőrfőkapitánya és Deák Attila, az Új Palócország Egyesület elnöke (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
Nagy László rendőr dandártábornok, Nógrád megye rendőrfőkapitánya és Deák Attila, az Új Palócország Egyesület elnöke (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A különböző bűnmegelőzési programok során a résztvevők olyan ismereteket és készségeket sajátíthatnak el, melyek a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, következményeire hívja fel figyelmüket. Az együttműködés első körben a június végi Kábítószer-ellenes Világnapig tart – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Kiemelt fotó: Nagy László megyei rendőrfőkapitány, Deák Attila, az Új Palócország Egyesület elnöke, Lehoczki Erik, az egyesület alelnöke és Medve Judit rendőr alezredes, bűnmegelőzési alosztályvezető (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)