Az ügyészség elé került annak a férfinak az ügye, aki elkötött egy Mátraszelén parkoló autóbuszt

Befejezte a nyomozást a rendőrség azzal a kazári férfival szemben, aki még augusztus végén feltört, majd ellopott egy autóbuszt Mátraszeléről. Jármű önkényes elvétele, valamint rongálás, lopás és járművezetés ittas állapotban vétség ügyeiben folytatták le az eljárást a nyomozók, az ügyiratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

A nyomozás adatai alapján a 34 éves kazári férfi tavaly augusztus 27-én éjjel fél kettőkor egy beton zsalukővel betörte a KMKKK Zrt. mátraszelei Szabadság úton parkoló helyközi autóbuszának első ajtóüvegét, bemászott az járműbe és ellopta a kasszából a váltópénzt.

Ezután a gyújtáskapcsolóban hagyott kulccsal beindította a buszt és Vizslás felé vette az irányt, azonban a rendőrök útközben intézkedés alá vonták és elfogták.

Az ügyben beszerzett szakértői vélemény alapján azt is megállapították, hogy a férfi ittas állapotban kötötte el és vezette a Mátraszelén éjszakázó távolsági buszt. A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra a történtek után előállított 34 éves kazári lakos kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

(Kiemelt archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)