Az SBTC-öregfiúk nyerték a hetedik Menczel Iván-emléktornát

Öregfiúk csapatok részvételével, hetedik alkalommal rendeztek Menczel Iván-emléktornát vasárnap a karancsaljai focipályán. Ezúttal az SBTC mellett a rimóci és a Karancs-völgyi öregfiúk mérkőztek a rekkenő hőségben.

A falu szülötte pályafutása során összesen 279 NB I-es mérkőzésen játszott, 45 gólt lőtt az élvonalban. Az SBTC, a Vasas és a Tatabányai Bányász csapatainak 2011-ben elhunyt labdarúgó tagja volt az 1960-ban rendezett UEFA-tornán győztes ifjúsági válogatottnak. Két évvel később tagja volt a chilei világbajnokságon résztvevő keretnek, de mérkőzésen nem lépett pályára. Menczel Iván aztán 1968-ban aranyéremmel térhetett haza a mexikóvárosi olimpiáról, ahol összesen 7 mérkőzésen szerepelt és 3 gólt ért el.

Karancsalja szülöttének emléke előtt – Viczián Gyula főszervező és segítői invitálására – a rimóci, az SBTC és a Karancs-völgyi öregfiúk tisztelegtek, akik a hőségre való tekintettel félórás meccseket játszottak vasárnap a karancsaljai pályán.

Jegyzőkönyv. Karancs-völgye – SBTC: 1 – 2, gólok: Berta, illetve Palaticzky és Horváth. Rimóc – SBTC: 0 – 0. Karancs-völgye – Rimóc: 2 – 2, gólok: Tőre és Berta, illetve Árva (2).

A mezőny legjobbja Stark János lett (SBTC), a gólkirály Árva Róbert (Rimóc), a legjobb kapusnak járó díjat pedig pedig Kucsera Béla (Karancs-völgye) vehette át. A mérkőzéseken és az azt követő “harmadik félidőn” ezúttal is ott voltak Menczel Iván helyi pályatársai, így a vele együtt olimpiai bajnok Szalay Miklós, Ferencz Gyula, Kmetty József és Répás Béla is. A torna két főtámogatója Karancsalja Község Önkormányzata és a Magyar Labdarúgó Szövetség Nógrád Megyei Igazgatósága voltak.