“Az összefogás csodákra képes”: átadták a megújult Mátraszőlősi utat Pásztón

A Mátraszőlősi út felújítása az együttműködés szimbóluma – mondta a Pásztóra bevezető hatszáz méter hosszú Mátraszőlősi út felújítás utáni ünnepélyes átadásán Becsó Károly országgyűlési képviselő, aki kifejtette: azt szimbolizálja, hogy ha együttműködés van, akkor fejlődés van egy településen.

A Mátraszőlősi út Mágnes út kereszteződésében július 23-án tartott ünnepélyes útátadáson Farkas Attila polgármester köszöntőjében felidézte a tervezéstől a megvalósításig tartó időszakot. Mint mondta, tavaly ősszel az időközi választás után szakemberekkel karöltve felmérte a város útjainak állapotát és megállapították, hogy sok szakaszt kellene felújítani. A bevezető utak különösen rossz állapotban vannak, a legrosszabb pedig éppen ez a hatszáz méteres hosszúságú, Mátraszőlősi bevezető út volt, amit ráadásul nagyon sokan használnak.

Rengeteg család lakik itt, akik a mindennapi életben használják az utat, illetve az EGLO-t – a város legjelentősebb üzemét – is nagy arányban innen közelítik meg a kamionok. Ezért tartottuk nagyon fontosnak, hogy a felújításokat ezzel az úttal kezdjük – fogalmazott Farkas Attila polgármester.

Hozzátette: levélben fordult a térség országgyűlési képviselőihez és a Magyar Közút vezérigazgatójához, Szilvai Józsefhez, akik segítségükről biztosították őt és soron kívüli felújításként megvalósult az út új aszfalttal történő borítása.

Becsó Károly országgyűlési képviselő az együttműködés szimbólumának nevezte ezt az útfelújítást.

Azt szimbolizálja, hogy ha együttműködés van, akkor fejlődés van egy településen – mondta és így folytatta: tovább biztatom polgármester urat és csapatát, hogy folytassák a megkezdett munkát. És azt a célt, amit együtt meghatároztunk, hogy közel s távol az egyik legélhetőbb magyar település legyen Pásztó, közös erővel el is érjük – hangsúlyozta Becsó Károly majd megköszönte a Magyar Közút közreműködését.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő ezt a gondolatot továbbfűzve azt emelte ki, hogy maga a város – Pásztó – minden szinten szép példája az együttműködés meglétének. – Mert sikerült a városnak jó együttműködést kialakítani a központi kormányzattal, a Nógrád Megyei Közgyűléssel, a Magyar Közút vezetésével, amelyek mind fejlesztési projektek megvalósulásához vezettek, vezetnek – mondta el Becsó Zsolt. Hozzátette azt is, hogy városon belül is sikerült együttműködést kialakítani az itt élő közösségekkel, a helyi képviselőkkel, az itt lakó emberekkel, amelynek köszönhetően szintén épül-szépül Pásztó, utak, járdák újulnak meg nap mint nap a településen.

Az együttműködés csodákra képes, az ellenállás nem vezet sehová – hangsúlyozta Becsó Zsolt és azzal zárta gondolatát, hogy azt kívánja Farkas Attila polgármesternek és Szilvai József vezérigazgatónak, hogy adasson meg a lehetőség nekik a jövőben további hasonló közös útátadásokra.

A Magyar Közút vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy az állami fenntartású utak rendbetételére egyre több hazai forrás áll rendelkezésre, a felújítások folyamatosak. – Ugyanakkor mégsem tudunk mindenhol egyszerre ott lenni. Ez a pásztói beavatkozás indokolt volt, a lokális felújításokat már elkezdték, amikor polgármester úr megkeresett engem a térség országgyűlési képviselőivel teljeskörű felújítást kezdeményezve – mondta. Kiemelte, hogy a komplex felújítás évekig szolgálja majd ezt a térséget. Hozzátette, hogy hitvallásuk szerint olyan területeken érdemes fejleszteni az úthálózatot, mint amilyen Pásztó is: ahol az emberek megbecsülik az elvégzett beruházást, ahol ahhoz önkormányzati projektek – jelen esetben például további útfelújítások – kapcsolódnak, ahol közösen tesznek azért, hogy a város szép és élhető legyen.

Ehhez mi is hozzátesszük a magunkét és a jövőben természetesen továbbra is szívesen működünk együtt. Ha azt látjuk, hogy mindenki akarja és mindenki vigyáz rá, akkor mi partnerek tudunk lenni – húzta alá a Magyar Közút vezérigazgatója a Mátraszőlősi út felújított pásztói szakaszának átadásán.

 

Fotók: Átadták a felújított Mátraszőlősi utat Pásztón (Fotók: Lakatos Kati)