Az online pénztárgépekre fókuszálnak a revizorok a nógrádi városokban

Miután a múlt héten elsősorban a nyári időszakhoz kapcsolódó szezonális termékek és szolgáltatások árusítóit ellenőrizték a revizorok Nógrádban, ezen a héten elsősorban az online pénztárgépekre fókusználnak.

A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, és az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

A helyszíni ellenőrzésekre ma kiemelten lehet számítani Szécsényben és környékén, holnap pedig Balassagyarmaton és a város térségében. Szerdán Pásztón, csütörtökön Bátonyterenyén, pénteken pedig Salgótarjánban, illetve az adott napokon a városok környékén is kiemelten lehet ellenőrzésekre számítani.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága ugyanakkor felhívja rá a figyelmet, hogy az erre a hétre kiemeltként megjelölt helyszíneken felül az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!