Az MVM Next érkezhet az Elmű-Émász helyére

Az MVM Csoporthoz tartozó MVM Next vizsgálja annak lehetőségét, hogy miként tudja biztosítani a villamosenergia szolgáltatást annak a lakossági ügyfélkörnek, amelyet jelenleg az ELMŰ-ÉMÁSZ lát el. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. ugyanis nemrég kezdeményezte egyetemes szolgáltatói engedélyének visszaadását, amelynek kapcsán a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nyilvános felhívást tett közzé.

Közleményük szerint a már jelenleg is közel 4,2 millió ügyfél földgáz- és villamosenergia ellátását biztosító MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az ország egyetlen közműszolgáltató társasága, amely teljes körű, országos földgáz és villamosenergia egyetemes szolgáltatói engedéllyel rendelkezik. A cég jelenleg közel egymillió lakossági ügyfél részére biztosítja a villamosenergia szolgáltatást az ország egész területén. A szükséges feltételek rendelkezésre állása esetén az MVM Next képes és kész ellátni Budapesten, valamint Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein az érintett ügyfeleket – közölték.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt. befejezi a villamos energia egyetemes szolgáltatását, 2,2 millió felhasználójának átvételére az energiahivatal közzétette a nyilvános felhívást. A szolgáltatóváltás azokat a Budapesten és Pest megyében, valamint Északkelet-Magyarországon élő, alapvetően lakossági ügyfeleket érinti, akik jelenleg egyetemes szolgáltatás keretében vásárolják az áramot az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-től.

Az átvétellel érintett 2 207 640 felhasználónak nincs teendője, villamosenergia-ellátásuk az átadás-átvételi folyamat idején is zavartalan marad.

Változatlan módon kapják és rendezhetik áramszámláikat, a váltásról pedig a megszokott kommunikációs csatornákon folyamatos és teljes körű tájékoztatást kapnak szolgáltatójuktól – hívta fel a figyelmet az energiahivatal. Az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-vel versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre a szolgáltatóváltás nem vonatkozik, számukra a vállalat a jövőben is változatlanul biztosítja a villamosenergia-szolgáltatást.

 

MTI | MVM Next nyomán / Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)