Az MSZP Nógrád megyei vezetésének döntését bírálja az Európai Baloldal

Az Európai Baloldal szolidáris a baloldali szocialistákkal Bátonyterenyén is – ezzel a címmel jelent meg az Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye az Országos Sajtószolgálaton keresztül.

A párt azt írja: elnökségük elítéli a Magyar Szocialista Párt Nógrád megyei vezetésének döntését, amellyel meg kívánják akadályozni az MSZP és az Európai Baloldal bátonyterenyei szervezeteinek együttműködését az önkormányzati választáson. Ismertetésük szerint a helyi szocialisták egy civil szervezet jelöltjeiként lépnek fel közösen az Európai Baloldal jelöltjeivel, így kívánják demokratikus alternatívát kínálva legyőzni a jelenlegi fideszes városvezetést.

A közleményben ugyanakkor az is olvasható, hogy az MSZP megyei vezetése a jobbik jelöltjét támogatja, a “szélsőjobboldali párttal” való kollaboráció erőltetése érdekében a szocialista párt bátonyterenyei tagjainak kizárásával fenyegettek. Az alapszervezet tagjai azonban ennek ellenére is az Európai Baloldallal szövetségben kívánnak indulni a választáson, hiszen ez az együttműködés már korábban is sikeres volt – emeli ki az Európai Baloldal.

Közleményükben arra kérik a választókat, hogy támogassák a civil és baloldali szövetségben induló jelölteket. “A rezsim leváltására csak egy valóban szegénypárti baloldalnak van esélye, amely hajlandó végrehajtani egy szociális válságkezelő programot. A szélsőjobboldal és a neoliberálisok jegyessége kudarcra van ítélve” – közölték.