Az LMP szerint Paks 2 ügye évtizedekre kiszolgáltatja az országot az orosz érdekeknek

Szél Bernadett, az LMP társelnöke keddi salgótarjáni tájékoztató fórumán arról beszélgetett Munkácsy Bélával, az ELTE adjunktusával és helyi érdeklődőkkel, hogy miként lehet a megújuló energiára épülő gazdaságban az ország minden részén új munkahelyeket teremteni és olcsóbb áramot termelni.

 

A zöldpárt szerint Paks 2 ügye évtizedekre meghatározza az emberek életét, kiszolgáltatja az országot az orosz érdekeknek, ráadásul a beruházás élettartama alatt minden háztartásnak évi egymillió forintjába kerülhet. Fontos, hogy ilyen tájékoztató fórumokon találkozzanak a választók a Paks 2 bővítés valódi kockázataival, fel tudják tenni kérdéseiket, és tisztán lássanak az atomenergia és a megújulók ügyében.

 

 

Az LMP szerint Paks 2-nek csak alternatívája van: a stabil, olcsó, és megbízható energiaellátást a 21. században a megújuló energiával lehet a legjobban megoldani. A központosított atomenergiával ellentétben a megújulókkal ráadásul az egész ország jól járna, és úgy jöhetne létre 100 ezer tartós munkahely, hogy közben az atomerőmű 4000 milliárdos költségének töredékéből a felére lehetne csökkenteni minden család rezsiköltségét. Magyarország természeti és társadalmi adottságai lehetővé teszik, hogy minden megye kihasználja a lehetőségeit és helyben tudjon lehetőségeket és gazdasági fejlődést teremteni a megújuló energia támogatásával.

 

Kiemelt archív fotó: Szél Bernadett, az LMP társelnöke (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)