Az ittas, jogosítvány nélküli sofőr és utasai is megsérültek az éjszakai, Rákóczi úti balesetben

Négy sérültje volt a szombaton 23 óra körül a salgótarjáni Rákóczi úton történt balesetnek. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a balesetet szenvedett járművel Zagyvapálfalva felé tartottak, amikor a benzinkútnál található enyhe kanyarban az autó lesodródott az úttestről, kidöntött egy közúti jelzőtáblát, majd az egyik közeli ingatlan téglafal kerítésének ütközött.

A balesetben a gépkocsi vezetője és egyik utasa súlyos, további két utas pedig könnyű sérülést szenvedett. Az ellenőrzés során a sofőr alkoholszondás ellenőrzése pozitív eredménnyel zárult, de a hatóság tagjai megállapították azt is, hogy a 19 éves férfi nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a jármű vezetője és utasai is beszorultak az autóba az ütközés eredményeképpen, a salgótarjáni hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki őket. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemeli, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek összeegyeztethetetlenek a biztonságos gépjárművezetéssel. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt – húzza alá a rendőrség egyben tanácsolva azt is, hogy utasként se üljön be senki olyan járműbe, melyet láthatóan ittas személy vezet. A rendőrség azt is kéri, hogy senki ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának vagy ismerősének sem, hogy ittas állapotban üljön volán mögé.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)