Az Ismerős Arcok ad koncertet péntek este Salgótarján központjában

A térség “ízes” fesztiváljainak hangulatát hozza el Salgótarján belvárosába a Gasztro Polgári Piknik pénteken, amelynek programját kedden délután sajtótájékoztatón ismertették a főszervező Polgári Salgótarjánért Alapítvány képviselői. A színpadi programok mellett kézműves termékek vásárával, vidámparkkal és játszóházzal várják az érdeklődőket.

Szabó Csaba, a szervező alapítvány kommunikációs munkatársa elmondta: a Gasztro Polgári Piknik 2019. május 10-én 17 órától várja az érdeklődőket Salgótarjánban, a Fő téren. Kiemelte: nem csak egy kulturális és kulináris élvezeteket nyújtó rendezvény lesz a pénteki esemény, de az igazi összefogásból is ízelítőt ad majd. Szabó Csaba kifejtette: összefogás a rendezvény létrejöttében közreműködő mintegy húsz civil szervezet és vállalkozó oldaláról és összefogás a városi és város környéki gasztronómiai fesztiválok szervezői részéről is, akik együtt jelennek meg a megyeszékhely városközpontjában.

Az adományokból finanszírozott esemény esti sztárfellépője az Ismerős Arcok zenekar lesz, előttük színpadra lépnek a Nógrád Táncegyüttes táncosai és a Dűvő Zenekar, majd a Zenthe Ferenc Színház művészei. A Förster Kálmán téren kézműves vásár, a pavilonsori parkolóban vidámpark várja a város lakosságát, a Fő téri sátrakban játszóházzal és arcfestéssel várják a gyermekeket. Este tíztől after patry kezdődik majd a Hello Caféban – ismertette Szabó Csaba.

A kazári Laskafesztivál, a mátraterenyei Palacsintafesztivál, a karancslapujtői Park Party, a pilinyi Grill Fesztivál, a megyeszékhelyi StarjánFeszt és a Forgách-telepi Kolbászfesztivál szervezőcsapatai egyaránt finomságokkal készülnek. A rendezvényen 500 forintos támogató jegyeket lehet majd vásárolni, melyet egy részről ételjegyként be lehet váltani a megjelenő fesztiválok pavilonjaiban, de tombolajegyként is funkcionálnak majd. A rászorulókat az Ezer Szín, Ezernyi Szív Egyesület jóvoltából 250 adag egytálétellel vendégelik meg az eseményen.

Becsó Zsolt, a Polgári Salgótarjánért Alapítvány alapító tagja a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Nógrád megye falvai számtalan nívós és sikeres gasztronómiai rendezvényt kínálnak. Ugyanakkor a városokban “valahogyan sosem volt kiemelten fontos a gasztronómiai-kulturális rendezvények szervezése”. Ennek okán az alapítvány polgári értékrendű civil szervezetekkel közösen megálmodott eseményét a város életében hiánypótlónak és egyedinek nevezte.

Mint megfogalmazta: ideális a helyszín is, hiszen Salgótarján, mint Nógrád gazdasági, kulturális és kereskedelmi központja mutatja be a térség jelentős gasztronómiai fesztiváljait.

További specialitása a Polgári Pikniknek az is, hogy sok városi rendezvénnyel ellentétben ezt a programot nem közpénzből szervezik – emelte ki Becsó Zsolt. Hozzátette: a pénteki program a helyi civil társadalom erejét is mutatja, hogy ha van egy jó cél, sokan fel tudnak sorakozni mögötte, széles összefogással, közpénz felhasználása nélkül is lehet programot szervezni.

3100.hu Fotó: A Polgári Salgótarjánért Alapítvány képviseletében Szabó Csaba és Becsó Zsolt ismertették
a rendezvény részleteit

Kitért rá, hogy van a rendezvénynek egy motivációs célja is, mivel május 26-án “döntő választás előtt áll az ország és Európa”.

“Azt szeretnénk, ha a résztvevők, vagy a rendezvényre felfigyelők levonják konzekvenciaként azt is, hogy lesz egy fontos választás a hónap végén, amin mindenkinek részt kell vennie és döntenie kell saját belátása szerint.

Pénteken munka után látogassanak ki Salgótarján Fő terére, kapcsolódjanak be a forgatagba és érezzék jól magukat – invitálta az eseményre az érdeklődőket Becsó Zsolt, aki egyben köszönetet mondott a megvalósításban együttműködő, civil és vállalkozó partnereknek, akik nélkül az alapítvány önállóan nem tudta volna életre hívni a Gasztro Polgári Pikniket.

Kiemelt fotó: Az Ismerős Arcok zenekar (Fotó: Kátai Jocó / Ismerős Arcok | Facebook)