Az Ipoly Erdő Zrt. vezetőjét választották az Országos Erdészeti Egyesület elnökévé

Elnök és alelnök választást tartott pénteken az Országos Erdészeti Egyesület, miután Zambó Péter elnök március 3-án bejelentette lemondási szándékát, majd erről szóló nyilatkozatát májusban írásban benyújtotta. Az egyesületnél így rendkívüli választást tartottak, amit az Országos Választási Bizottság koordinált és felügyelt – közölte az Országos Erdészeti Egyesület (OEE).

A küldöttek 2022 év végéig terjedő időszakra Kiss Lászlót, az egyesület korábbi alelnökét, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatóját választották az OEE elnökének. Az általános alelnök Nagy Frigyes Vince lett.

A romhányi születésű Kiss László Sopronban előbb erdész technikusi tanulmányokat folytatott, majd az Erdészeti és Faipari Egyetem erdőmérnökként végzett. Tanulmányait követően visszatért Nógrád megyébe, 1980-ban az Ipoly-vidéki Erdő és Fafeldolgozó üzemnél helyezkedett el. 1985-ben a Diósjenői Erdészet vezetője, majd 1991-ben – a közgazdász diploma megszerzését követően – gazdasági igazgató-helyettes lett az erdőgazdaság központjában. 1993-tól az újjászervezett Ipoly Erdő Rt. termelési főosztályvezetője volt, majd 1995-től az Állami Privatizációs Részvénytársaság portfólió-menedzsereként dolgozott, egészen 1998-as vezérigazgatói kinevezéséig. Több szakmai elismerés mellett 2018 augusztusában a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Az OEE hazánk egyik legjelentősebb múlttal rendelkező szakmai szervezete, 1866. december 9-én alakult meg Pesten, az 1851-ben alapított Ungarischer Fortsverein jogutódjaként. Jelenlegi mintegy 3500 fős tagságát elsősorban erdész végzettségű szakemberek, magánerdő-tulajdonosok vagy a természetvédelem, vadgazdálkodás, fafeldolgozás, erdőpedagógia és környezeti nevelés területén dolgozók, továbbá az oktatási intézmények tanulói és a határon túli magyar szakemberek ajdák. Az OEE az egyik legfontosabb közreműködő szervezete az országos szakmai döntések előkészítésének.

 

Országos Erdészeti Egyesület nyomán / Kiemelt fotó: Kiss László (Forrás: Ipoly Erdő Zrt.)