Az égő házban hagyta ismerősét egy nő Salgótarjánban

Segítségnyújtás halált okozó elmulasztása bűntett ügyében folytat eljárást egy 38 éves apci lakos ellen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség által közreadott információk alapján még április 30-án keletkezett tűz egy salgótarjáni családi házban. A kialakult sűrű, gomolygó füstben az ott lakó férfi a folyosóra kiérve rosszul lett, összeesett, majd a helyszínen életét vesztette.

A rendőrségi tájékoztatás alapján úgy tűnik, a 38 éves nő bár látta, mi történt a férfival, úgy távozott az égő házból, hogy nem nyújtott tőle elvárható segítséget a közvetlen életveszélyben lévő személynek.

A rendőr-főkapitányságra kedden előállított nő kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, az eljárást szakértők bevonásával folytatja a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mivel a tűzoltók nyilvánosan elérhető vonulási archívumában nem találtunk rá az esetre (mely információink szerint az egyik Salgói kapuhoz közeli utcában történt), a részletekkel kapcsolatban a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál érdeklődtünk.

A 3100.hu megkeresésére közölték: az április 30-i tűzesetről senki nem tett bejelentést.

A tűzzel érintett családi háznál a rendőrség jelzésére kedden jelent meg a katasztrófavédelem, a részletek felderítésére tűzvizsgálati eljárást indítottak.

   

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)