Az Acélgyári úton maradna a férfi hajléktalanszálló

Úgy tűnik, az Acélgyári úton maradna a salgótarjáni férfi átmeneti hajléktalanszálló. Ez abból az előterjesztésből derül ki, melyről rendkívüli ülésen szavaz holnap Salgótarján Közgyűlése. A hajléktalan személyek átmeneti szállásának biztosítása kötelező önkormányzati feladat.

A képviselőknek már kiküldött előterjesztés emlékeztet rá: a megyeszékhely vezette Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása a Hősök útra tervezett, új építésű ingatlannal kívánta ellátni a jövőben ezt a tevékenységet. Az épületet azonban az egyetlen ajánlattevő 183 millió forintért építené fel, ami lényegében duplája a rendelkezésre álló forrásnak.

Az önkormányzat ezért piaci szereplőkkel megvizsgáltatta az Acélgyári úti intézmény felújításának lehetőségét, amit a becslések szerint 117 millió forintból lehet megvalósítani. A képviselők ezt a forgatókönyvet hagyhatják majd jóvá szerdán. Ez a várható költség azonban szintén több mint amennyit a korábbiakban a beruházásra szántak, a társulásnál azonban nem áll rendelkezésre plusz pénz a fejlesztésre. Így a képviselők arról is döntenek majd, hogy a beruházásra érkezett támogatás mellé korábban biztosított 33 millió forint saját erő összegét 41 millió forintra emelik – ennyivel többet költ majd a fejlesztésre saját költségvetéséből az önkormányzat.

Ahogyan korábban arról már írtunk: a Hősök úti fejlesztést nem csak az igen magasra rúgó költségek lehetetlenítették el. A környéken élők is markánsan jelezték, hogy a már ott meglévőeken felül nem szeretnék, ha újabb szociális ellátó intézmény létesülne a városrészben.

 

3100.hu Fotó: A Salgótarján és Térsége Egészségügyi- Szociális Központ salgótarjáni férfi átmeneti szállója az Acélgyári úton