Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharcra emlékezik Salgótarján is

Fekete Zsolt polgármester beszédet mond az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján tartott salgótarjáni megemlékezésen (MTI Fotó: Komka Péter)

 

“Hol a szabadság, ott van a haza” címmel rendezik meg Salgótarján városi ünnepségét az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából.

 

A 2017. március 15-én, szerdán 11 órakor a Múzeum téren kezdődő eseményen ünnepi beszédet mond majd Fekete Zsolt polgármester, a műsorban a Táncsics Mihály Szakgimnázium, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Nyitnikék Tagóvoda fiataljai működnek közre.

A március 15-höz kapcsolódó programok már ma elkezdődtek Salgótarjánban: délután Somoskeőy István honvédszázados sírjánál, Somoskőben rendeztek koszorúzási megemlékezést. Holnap délelőtt a város önkormányzata és a Nógrád Megyei Természetbarátok Társasága ismét megrendezi hagyományos ünnepi megemlékezését Salgó várában. A vár alatti sziklafalon elhelyezett Petőfi-emléktáblánál 9:30-kor kezdődő ünnepi megemlékezésre önállóan és a Petőfi Sándor Emléktúra keretein belül is el lehet jutni. Az utóbbit választókat két csoportban: 7:30 és 7:50-kor várják a szervezők a Camping-telepi buszfordulónál.

 

 

Kiemelt fotó: Fekete Zsolt polgármester az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján tartott salgótarjáni megemlékezésen, 2016-ban (MTI Fotó: Komka Péter)