Augusztusban tartják az időközi önkormányzati választást Pásztón

Ahogyan a 3100.hu-nak korábban nyilatkozó szakemberek is “jósolták”, augusztus 12-én tartják majd az időközi önkormányzati választást Pásztón. A helyi választási bizottság döntéséről Gajdics Gábor jegyző tájékoztatta az MTI-t. Elmondta: az értesítőket június 25-éig kapják meg a választópolgárok, a jelöltállítás határideje pedig július 9.

Pásztón azért kellett időközi választási kiírni, mert a képviselő-testület április 26-án feloszlatta magát. A döntést hét igen szavazattal, Dömsödi Gábor független polgármester tartózkodása mellett hozták meg (egy képviselő távollétében).

A város valamennyi (öt Fidesz-KDNP-s és három független) önkormányzati képviselője aláírta a nyilatkozatot, amelyben a többi között azt fogalmazták meg, hogy Dömsödi Gábor “a függetlenség feladásával becsapta a pásztói embereket, a kormány folyamatos lejáratásával rontotta a város pozícióit”.

Dömsödi Gábort 2014-ben függetlenként választották Pásztó vezetőjévé, de a 2018-as országgyűlési választáson a Lehet Más a Politika (LMP) jelöltjeként indult az 1. számú egyéni választókerületben. A választáson nem szerzett mandátumot, a választókerületben Becsó Károlyt (Fidesz-KDNP) választották meg országgyűlési képviselővé. Az új képviselő-testület megválasztásáig a jelenlegi ügyvivőként működik.

 

3100.hu Fotó: Farkas Attila és Dömsödi Gábor a pásztói képviselő-testület azon ülésén, amelyen feloszlatta magát a testület