Átadták a Vidéki Színházak Fesztiváljának díjait, a Zenthe Ferenc Színház dramaturgja is elismerést vehetett át

A Miskolci Nemzeti Színház Cyrano című előadása, Keszég László rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyen Ráckevei Anna és Zayzon Zsolt színművész játékát, továbbá Fekete Anna és Papp Janó tervezői, valamint Varga Zsófia dramaturgi munkáját is elismerte a zsűri.

Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatója a rendezvény szerdai díjkiosztóján elmondta: nyolcadik alkalommal szervezték meg az évad kezdetén a fesztivált. Mint mondta, szeptember 2. és 8. között a budapesti Thália Színházban hét nap alatt 9 produkció, 7 nagyszínpadi és 2 stúdióelőadás volt látható. A kilenc vidéki társulat budapesti bemutatkozását a közönség kiemelkedő érdeklődése kísérte, a fesztivál nézettsége 95 százalékos volt.

Kiemelte, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) való együttműködés keretében a fesztivál öt produkciójáról – köztük a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Az eltört korsó című előadásáról – televíziófelvétel is készült.

Varga Zsófia a legjobb dramaturgi munka díját a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Az eltört korsó című produkciójáért vehette át. Heinrich von Kleist egyfelvonásos vígjátékát – a színikritikusok díjára jelölt – Tarnóczi Jakab állította színpadra, a fővárosi közönség múlt héten kedden láthatta a Tháliában a darabot.

 

MTI nyomán / Kiemelt fotó: A díjazottak, köztük bal oldalt Varga Zsófia dramaturg (Fotó: MTI/Soós Lajos)